ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


> ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ
 Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που έχει σαν αντικείμενο την πρόληψη και αποκατάσταση των επιβλαβών στοματικών συνηθειών της παιδικής ηλικίας, την καθοδήγηση της αύξησης και της σχέσης των γνάθων και τη διευθέτηση των δοντιών στα οδοντικά τόξα με σκοπό την λειτουργικότητα και την αισθητική τους.

> ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ 
Ο ορθοδοντικός είναι ο ειδικός οδοντίατρος που μετά το πέρας της πενταετούς φοίτησης στην οδοντιατρική σχολή έχει ακολουθήσει τριετή ή τετραετή προγράμματα ειδίκευσης στην ορθοδοντική σε πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού και ασχολείται αποκλειστικά με την ορθοδοντική παιδιών και ενηλίκων. Λίστα των ειδικών ορθοδοντικών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο νομό Θεσσαλονίκης παρέχεται από τον οδοντιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης. ( www.osth.gr )

> ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ 
Ο πρώτος έλεγχος του παιδιού από ορθοδοντικό θα πρέπει να γίνει στην ηλικία των 6 με 7 ετών. Στην πλειοψηφία των παιδιών που θα χρειαστούν ορθοδοντική θεραπεία, αυτή θα γίνει στοχευμένα σε μεταγενέστερο χρόνο. Σε κάποιες εξειδικευμένες ωστόσο περιπτώσεις θα χρειαστεί άμεση παρέμβαση περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

> ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; 
Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το είδος της οδοντικής ανωμαλίας, την ηλικία και τη συνεργασία του ασθενή. Μια μέση θεραπεία διαρκεί από 6 έως 24 μήνες.

> ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ; 
Οι απαιτήσεις για ένα όμορφο χαμόγελο αυξάνονται διαρκώς και όλο και περισσότεροι ενήλικες αναζητούν ορθοδοντική θεραπεία. Με νέες αόρατες τεχνικές και την προϋπόθεση ενός υγιούς στηρικτικού ιστού των δοντιών κάθε ηλικία μπορεί να βρει το χαμόγελό της.

> ΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ; 
Στην πρώτη μας επαφή και γνωριμία γίνεται κλινική εξέταση και λήψη ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού και σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα γίνεται μια πρώτη εκτίμηση του προβλήματος. Εφόσον κριθεί αναγκαία η ορθοδοντική θεραπεία, γίνεται συγκέντρωση περαιτέρω διαγνωστικών στοιχείων όπως ακτινογραφίες, φωτογραφίες και εκμαγεία μελέτης για να γίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας το οποίο θα αναλυθεί λεπτομερώς στην επόμενη μας συνάντηση.

> ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 
Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από το είδος του προβλήματος, τη διάρκεια αυτής καθώς και από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί για την επίλυσή του. Το ποσό διαμοιράζεται και καταβάλλεται τμηματικά στη διάρκεια της θεραπείας.

> ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; 
Τα περισσότερα ταμεία καλύπτουν μεγάλο μέρος της δαπάνης.
​Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.eogme.gr